Daar is ie dan, onze nieuwe website. Eentje die we zelf snappen en kunnen beheren. Nu kunnen we u (of mag ik jullie zeggen?) nog beter informeren over alles wat we doen en meemaken. Of doormaken. Want ineens was daar Corona..
In het begin was het een ver-van-ons-bed-show; we lazen de berichtjes over mondkapjes en in allerijl uit de grond gestampte ziekenhuizen in China (binnen een week, hoe is het mogelijk?) en sliepen rustig.
Want we waren net zo lekker bezig. Lekker aan het groeien; steeds meer mensen weten ons te vinden, ook de mensen die niet zo vaak met de trein gaan. Dat is een veel gehoorde kreet bij ons aan de kassa, als we vragen of ze interesse hebben in een spaarkaart. “Nee hoor, ik ga bijna nooit met de trein.” Mensen associëren ons blijkbaar toch wel heel erg met het openbaar vervoer. Terwijl onze koffie ook erg lekker smaakt tijdens een autorit. Of het is een perfect excuus om er zeker van te zijn dat je niet de laffe senseo van je vriendin hoeft te drinken. Gewoon twee lekkere Butterscotch Latte meenemen als je op visite gaat. Toen je nog op visite ging..
Want ineens was daar de persconferentie. En die sloeg bij ons in als een bom. Na het perfect getimede berichtje tijdens het extra Corona-journaal bleek het ver-van-ons-bed-virus ook onze grenzen over te zijn gegaan. En toen ging het snel. Mogen we nog wel open blijven? Zo nee, hoe overleven we dan? Zo ja, hoe dan en voor wie?
Wanhopig op zoek naar kaders en middelen om aan de maatregelen te voldoen, sjeesden we de gekste tijd in die een ondernemer zich kan voorstellen. Of- eigenlijk is het niet voor te stellen. John bedacht meteen: we moeten gaan bezorgen. Nu het Mohammed afgeraden wordt naar de berg te komen, brengen wij de berg naar Mohammed, gewapend met een pinautomaat op een selfie-stick en handalcohol.
Waar eerst nog een beetje lacherig werd gedaan over ons letterlijk afschermen, zagen wij ons nog geen week later in de weer met haken aan het plafond en een door een klant geschonken scherm. Onze gezellige zaak lijkt nu wel een plaats delict met afzethek en waarschuwingen.
Het is een troosteloos gezicht en we worden er een tikje moedeloos van. Hoe houden we toch klanten?
Hoe kunnen we nu verder groeien, nu we een belangrijk deel van onze omzet zien verdwijnen? We sliepen niet meer zo rustig.
John kwam met een goed idee: onze koffie laten doorgeven. Als mensen nu bij ons hun vertrouwde en gewaardeerde koffie kopen, willen ze dat misschien ook wel delen met een naaste-op-afstand. Of met - net als het begrip uitgestelde koffie- iemand die je niet kent, maar die het goed kan gebruiken. Een speciale enveloppe met daarin koffie en een persoonlijke boodschap bij hen thuis bezorgd. Een sympathiek idee, dat ons misschien ook op de been zou kunnen houden. Zo gezegd, zo geregeld: enveloppen werden besteld en sneller dan Chinezen een ziekenhuis kunnen neerzetten, knutselden wij een website in elkaar om dit idee handen en voeten te geven.
Dus beste Bornenaren, in het kader van Support your local Koffiebrander, schenk jezelf of je liefste ander, of je hard thuiswerkende medewerker onze lekkere koffie en help ervoor zorgen dat ‘dat zaakje op het station’ overeind blijft! (Ook van mensen buiten Borne zien wij natuurlijk graag bestellingen tegemoet!)
Zorg goed voor elkaar! 

Irene

  Irene     28-03-2020 14:02     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.